В Україні почали продавати одноразовий посуд із висівок

В Україні почали реалізувати одноразовий органічний посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростей, а також полімерів на рослинній основі.

Польська компанія Biotrem, яка запатентувала технологію виробництва одноразових еко-тарілок, чашок, виделок та ножів, відкрила представництво в нашій країні, передає Хмарочос.

Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря.

Такий посуд достатньо твердий і тривкий, аби розігрівати у ньому їжу. Використаними тарілками можна годувати тварин і птахів.

Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів. Водночас виделки та ножі зроблені із додаванням полімерів на рослинній основі розкладаються набагато довше.

Як запевняють розробники, один кілограм продуктів пшеничних висівок - обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація - генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиролових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності близько 8,5 кг СО2.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка