В Австрії виробник картопляного пюре переробляє відходи у біогаз для опалення будинків

Австрійський виробник продуктів харчування 11er переробляє непридатну до вживання в їжу картопляну шкірку та некондиційні бульби у біогаз.

Інноваційний метод дозволив підприємству домогтися безвідходного виробництва і зробити відчутний внесок у збереження навколишнього середовища, передає ТАСС

Компанія з міста Фрастанц (федеральна земля Форарльберг), яка спеціалізується на виготовленні картопляного пюре, картоплі-фрі та інших картопляних смаколиків, встановила біогазову установку для утилізації картопляних відходів.

Рештки подрібнюються, змішуються з водою і поміщаються у резервуар для зберігання. Потім отримана суміш заливається в бродильний апарат обсягом 4 млн літрів, де продукт переробляється у біогаз.

Отриманий біогаз подається у муніципальну газову мережу і використовується для опалення будинків. В цілому біогазом з картоплі забезпечені близько 1 тис. місцевих господарств.

Крім того, компанія розмістила на території свого харчового заводу газозаправну станцію і 10% від отриманого біогазу йде на заправку вантажівок компанії, що працюють на газі, і автонавантажувачів.

За підрахунками фахівців підприємства, щорічно таким чином вдається зменшити до 100 тонн викидів вуглекислого газу в атмосферу у порівнянні з дизелем.

Залишки маси з бродильного чана використовуються у якості добрива на місцевих сільськогосподарських підприємствах.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка