Український фермер вирощує перепелів, а відходи переробляє у біогаз і добрива

Фермер Микола Кузьменко організував органічне виробництво перепелиного м'яса, а для переробки відходів розробив біогазову установку.

Вже чотири роки поспіль господарство забезпечується власним добривом і біогазом, передає UATV.

Фермер почав розводити перепелів близько 20 років тому.

"Побачив, що є великий попит, але немає пропозиції на ринку такого продукту, - згадує Микола Кузьменко. – До того ж м'ясо перепілки містить концентрацію вітамінів і мікроелементів у п'ять разів більше, ніж куряче яйце".

Птахи отримують вирощене фермером чисте органічне просо. «Наша кінцева мета - перейти на стовідсоткове вирощування зернових на своїх полях, і отримувати урожай не за рахунок мінеральних добрив, а за рахунок органіки, яку дають перепели, - пояснює Микола Кузьменко. - Таке добриво покращує родючість землі».

"У мене є мрія - створити дитяче харчування на основі перепелиного м'яса", - ділиться планами на майбутнє Микола Кузьменко.

За словами дієтолога Юлії Сурай, наразі м'ясо перепілки найлегше та найкорисніше для дітей.

Земля - це головне багатство, наголошує Микола Кузьменко.

"До своєї землі ставлюся як до найріднішої людини, тобто, уважно придивляюсь, прислухаюсь, намагаюся задовольнити будь-які забаганки, - пояснює він. - Що ти землі даси, те вона тобі поверне: коли посіяв перше зерно і зібрав перший урожай, почувався неймовірно щасливим».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus

Щотижнева
e-mail розсилка