Українські вчені створили їстівні пакети і посуд з білка та клітковини

Біопосуд та їстівні пакети, які не шкодять навколишньому середовищу, розробила науково-дослідницька група під керівництвом доцента факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету Дмитра Бідюка, інформує ТСН.

Матеріалом для посуду став природний білок, який повністю засвоюється організмом. У білковому посуді навіть можна розігрівати їжу – він витримує температуру кипіння води. Пакети виготовили з клітковини (полісахаридів, що містяться в овочах, фруктах). Ці матеріали широко використовуються в харчовій промисловості. У звичайному ґрунті посуд розкладається впродовж 21 дня, а пакети – всього за тиждень. Потім вони стають добривом для рослин.

Науковці хочуть додати смаку та аромату їстівному посуду. Наприклад, щоб людина могла з’їсти бутерброд не розгортаючи упаковки. Собівартість пакетів – 1 гривня, однак при масовому виробництві ціна може знизитися до 30 копійок. Дмитро Бідюк вже повіз розробки до Швеції, а потім буде презентація у Данії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus

Щотижнева
e-mail розсилка