У Німеччині створили біо-пластик із цикорного салату

Вчені з Німеччини навчилися виготовляти біо-пластик з цикорного салату, що за своїми властивостями міцніший за звичайний, а також легко переробляється, пише DW.

Після трьох тижнів у цілковитій темряві у прохолодному приміщенні цикорний салат готовий для продажу. Люди споживають лише його блідо-зелене листя. Натомість товсте коріння відправляється у смітник. Саме з нього німецький науковець Домінік Вюст виготовляє біо-пластик у своїй лабораторії:

«Салат постійно вирощують, тож нам не потрібні додаткові площі. По суті, ми маємо справу з побічним продуктом, але замість того, щоб викидати, перетворюємо відходи на щось корисне».

Шматки коріння салату кладуть у промислову скороварку. Під впливом гарячої води і високого тиску, цукор перетворюється на органічну сполуку, що необхідна для виробництва пластику з коріння. Можливостей для його застосування дуже багато:

«Він чудово герметизує. Це означає, що ми можемо зменшити кількість вуглекислого газу, що виходить з пляшки з напоєм, а також кисню, що потрапляє туди з повітря».

Таким чином, напій залишається газованим і свіжим набагато довше. Пластик створений з салату легко переробляється, але біологічно не розкладається.

«Наш вид пластику не врятує світ. Треба вчити споживачів, як використовувати менше пластику. Наприклад, ходити за покупками з полотняними сумками».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus

Щотижнева
e-mail розсилка