У Брюсселі колишній вокзал перетворили на еко-ТРЦ із сонячною електростанцією

Студія Neutelings Riedijk Architects та бюро Bouwtechniek перетворили будівлю вантажної залізничної станції ХХ століття в Брюсселі на екологічну будівлю із сонячними панелями на фасаді і даху.

Як передає Zaxid.net, будівля є найбільшим проектом з багатошарових дерев’яних панелей в Європі. Архітектори у проекті Gare Maritime створили 12 павільйонів із 10 000 кубічних метрів деревини, у яких розташовані магазини, офіси та простір для проведення різних заходів. Історичні сталеві підкоси перекриває дах зі скла та дерева.

2.jpg

Склеєні дерев’яні панелі – це легкий і міцний будівельний матеріал. Його перевага в тому, що окремі блоки з панелей могли збудувати за межами території будівництва, таким чином скоротивши час зведення всього комплексу.

Архітектори користувалися принципами кругової економії: матеріали можна використати повторно, а не викинути. Таким чином усі модульні конструкції комплексу можна розібрати і переробити. Також для економії ресурсів для Gare Maritime використали наявну будівлю замість того, аби її зносити і будувати на її місці новий комплекс, частину приміщень залізничної станції відреставрували.

3.jpg

Комплекс працює на відновлюваних джерелах енергії: сонячні панелі встановлені на фасаді будівлі, а ще 17 тисяч кв. м панелей розмістили на даху. Дощову воду збирають для поливу десяти тематичних садів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка