Топ-3 найкорисніших еко-фастфудів у світі

У світі з’являються фастфуди, які не тільки пропонують здорову іжу, а й використовують для її приготування альтернативні джерела енергії.

Корисні ресторани швидкого харчування доводять, що органічні страви можуть бути смачними і водночас доступними, пише Travel365

GustOrganics став першим сертифікованим органічним рестораном в Нью-Йорку. Відкритий у 2008 році фастфуд сьогодні став настільки популярним, що власники планують розгорнути мережу по всьому місту.

У GustOrganics під час приготування їжі використовують лише очищену воду і високоякісні продукти. До того ж ресторан обладнаний енергозберігаючими установками, які працюють на сонячній та вітряній енергії, меблями виготовленими з переробленої деревини.



Написане соєвим чорнилом меню включає не тільки органічну, вегетаріанську та безглютенову їжу, а також «зелені» напої та алкоголь. У GustOrganics працює перший в світі сертифікований USDA органічний бар.



Є особливе меню для дітей. Органічні їжа подається дуже швидко, її можна замовити додому або забрати з собою у біорозкладаних пакетах.

У Мадриді та в Сантьяго-де-Чилі можна відвідати одну з «найзеленіших» у Іспанії мереж швидкого харчування «Fast Good».



Фастфуд, створений знаменитим кулінаром Ферраном Адріа - власником ресторану ElBulli, який неодноразово визнавався кращим у світі, не поступається за якістю та вишуканістю страв першокласному ресторану. Відомий шеф-кухар молекулярної кухні включив у меню смажену картоплю, яка готується лише на оливковій олії, гамбургери, які подаються з найкращою яловичиною, та заправки до салатів власного приготування. Першопрохідцям рекомендують спробувати смажене курча по-мавританськи і шоколадний мус з сичуанським перцем.

Мережа швидкого харчування «Mosburger» поширена в країнах та великих містах Азії.

\

Так, в Японії цей фастфуд займає друге за величиною місце серед «швидких» ресторанів. Mosburger відзначився тим, що замість традиційної булочки запропонував відвідувачам рисовий коржик з виключно свіжою яловичиною та овочами. Існує величезний вибір начинок - від креветок з водоростями до кореня лопуха з морквяним рисом.

У Mosburger використовують лише фермерські овочі і тасманійську яловичину. Кажуть, що кожен рисовий бургер підписується особисто кухарем, який його зробив. Любителі цього фастфуду рекомендують спробувати кукурудзяний суп, рисовий бургер з вугром і сушеними водоростями, морозиво із зеленого чаю з бобами адзуки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка