Селянин виготовляє еко-чіпси і планує налагодити експорт

Мешканець села Булавинівка(Луганської області) Андрій Жуков організував виробництво еко-чіпсів, які не шкодять здоров’ю.

Висушені в особливий спосіб яблука, сливи, інші фрукти та овочі селянин спочатку готував включно для своїх дітей, аби скоротити вживання шкідливих та солодких продуктів, передає news.agro-center.com.ua.

Згодом смаколиками все частіше ласували друзі та знайомі, позитивні відгуки яких дали зрозуміти Андрію Жукову, що домашнє захоплення можна перетворити у бізнес.

«Ми побачили, що на ринку це можна продати, - згадує він. – Тоді я подав першу заявку і отримав грант — невелику сушильну машину».

Вдруге селянин виборов ґрант на вирощування малини. «Ми маємо невикористаний ресурс землі, - пояснює Андрій Жуков. - Багато людей у нашому селі віддають фермерам свої ділянки у півгектара під зернові, соняшник і заробляють зовсім небагато - краще вирощувати і переробляти самому: робити продукт з більшою доданою вартістю».

Сьогодні Андрій Жуков шукає шляхи експорту своєї продукції. Наразі веде переговори з покупцем із Прибалтики, якому вже навіть надіслав пробну партію еко-чіпсів.

Підприємець розуміє, що якщо вдасться налагодити експорт, то потрібно буде збільшувати об’єми виробництва. Одним з варіантів розширення Андрій Жуков бачить створення кооперативів у рідному селі. «Вже є мінімуму чотири сім’ї, які готові приєднатися до виробництва еко-чіпсів, - говорить він. – Зараз плануємо, що кожна родина садитиме навесні, аби виростити різні овочі на своїх ділянках: треба не просто продати помідори, а виростити і здати на переробку красивий і якісний товар».

Андрій Жуков на власному досвіді переконався, що аби заробити, не обов’язково їхати за кордон. Адже і в Україні можна розвивати свою справу та мати дохід.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus

Щотижнева
e-mail розсилка