Штучне м'ясо виготовлятимуть з упаковки товарів IKEA на основі особливих грибів

Компанія Ecovative планує адаптувати під виробництво штучного м'яса технологію, яка зараз використовується для створення упаковки для меблів.

Виробник біоматеріалів, який співпрацює з всесвітньо відомим виробником меблів та аксесуарів IKEA, має намір не лише навчити особливі гриби вирощувати м'язові клітини, а й змусити їх повторити структуру м’яса для виготовлення штучних стейків, вирізок та філе, передає Hi-News.

«Зараз особливі гриби перетворюють вихідні продукти в екологічно чисту упаковку, але їх можна легко «переналаштувати» для виробництва штучного м'яса, - пояснює співзасновник і генеральний директор Ecovative Ібен Байєр. - Оскільки міцелій грибниці дозволяє переходити від одноклітинного субстрату до тривимірної структури, то ми можемо створити «каркас», який дозволяє клітинам м'яса рости, контролюючи щільність і формуючи м'язові та жирові волокна».
Наразі компанія вже вирощує на міцелії клітини тварин, продовжує він. «Клітини ростуть дуже добре, - каже Ібен Байєр. - Якщо це спрацює, ми можемо почати виробляти перші продукти з текстурою і структурою стейків і філе, але без забою тварин».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка