Фермер на Донеччині запустив потужне виробництво солом’яних пелет

У селі Торське Лиманського району Донечччини почали виробляти пелети з соломи.

Цех з виробництва біопалива ввело в експлуатацію фермерське господарство "Престиж" на початку року, передає Урядовий Кур'єр

«Пелети виготовляємо із пшеничної соломи, яку у попередні роки нерідко подрібнювали на комбайнах і залишали в полі, - розповідає директор фермерського господарства "Престиж" Олександр Журавльов. – Десятки тисяч тонн власної сировини ми запасли після збирання врожаю 2018 року».

Пелети виробляють у кілька етапів: солому кілька разів подрібнюють, частково перемелюють на борошно, пресують у гранули, зволожують у кондиціонері, гранулюють на матриці, охолоджують і просівають на вібраційному ситі. Після цього паливні гранули готові до реалізації.

Обладнання - три величезні конусоподібні ємкості, кілька поточних ліній, потужний електродвигун та інші вузли єдиного механізму – Харківського підприємства з виробництва промислової техніки "Альфа" обійшлося у понад півтора мільйона гривень.

Наразі лінія виготовляє до півтори тонни паливних гранул протягом години. Згодом потужність виробництва планують збільшити. «Запустивши виробництво біопалива ми створили п'ять нових робочих місць, - розповідає Олександр Журавльов. - Якщо працюватимемо у дві зміни, то буде 10 нових робочих місць".

Наразі фермерське господарство обробляє тисячі гектарів землі майже 250 пайовиків.

Пелети значно вигідніші, ніж традиційні дрова і за енергетичною віддачею (калорійність у 2,2-2,4 раза вища), і за ціною. Дешевші солом’яні пелети і за вугілля.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus

Щотижнева
e-mail розсилка