Екоактивісти закликали виробників молочних продуктів використовувати для упаковок поліетилен високої щільності

Екоактивісти закликали виробників молочних продуктів використовувати для упаковок поліетилен високої щільності, який легко переробляється та нетоксичний.

Про це заявила член громадської ініціативи «Екологічні» Поліна Полюхович, передає ecopolitic.com.ua

«Більшість виробників “молочки” запаковує йогурти та кефіри у білі пляшки – шкідливі для довкілля, – каже вона. – Але є й хороші новини: один з виробників вже почав фасувати свою молочну продукцію в упаковку з так званого “другого типу пластика” – поліетилену високої щільності, або ж HDPE - це хороший матеріал, не токсичний, ідеально придатний до переробки».

Молочні пляшки з токсичного ПЕТу не приймають переробники. “Це білий ПЕТ або ж поліетилентерефталат, який містить у собі токсичні сполуки та абсолютно непридатний до переробки, – каже Поліна Полюхович. – Компанії його використовують через економічну вигоду, не думаючи про планету та покупця: білий ПЕТ значно дешевший, ніж пластик типу HDPE».

Поліна Полюхович закликала компанії, які ще використовують ПЕТ-пляшки, перейти на “хороший” пластик – поліетилен чи поліпропілен.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка