Еко-ферма на Житомирщині переробляє відходи на гумус за допомогою черв’яків

На Житомирщині екологічна ферма "Дача" переробляє сільськогосподарські відходи у гумус за допомогою каліфорнійських черв’яків.

У господарстві вирощують близько 700 курей в умовах вільного вигулу,  а також огірки, малину, лохину, передають agro-center.com.ua

"Ми складаємо у спеціальні контейнери привезені з кухні рештки від моркви, буряка, картоплі, які черв'яки переробляють на біологічно чистий гумус, - розповідає він. – Також отримуємо так званий "черв’ячний" сок, 1 літр якого розбавляємо у 10 літрах води і підживлюємо наші рослини: один раз у місяць 200 літрів готового добрива використовується на 260 кв. м".

Вся вирощена на "Дачі" продукція має сертифікат органічної.

«Займатися фермерством спонукали спогади про дитинство, яке я провів у селі, де допомагав бабусі та дідусю порати по господарству, - згадує власник та господар ферми «Дача» Олександр Щербина. - Отримати сертифікат органічного виробництва, на якому обов'язково вказують термін дії та повний перелік продукції, на яку він розповсюджується, не важко: потрібно звернутися до компетентного органу та відповідати усім вимогам».

На фермі "Дача" кури ростуть в умовах вільного вигулу, а годують їх виключно органічними кормами: зерном, крейдою та морською мушлею. «Вирощуємо курочок для того, щоб отримати органічне яйце, - пояснює фермер. - Основна відмінність органічного яйця від фабричного – це імунітет, що передається від курки до яйця, відсутність харчових антибіотиків і синтетичних гормонів, які містяться в фабричному комбікормі".

Згідно зі стандартами органічного виробництва, курей не можна тримати у закритих клітках, продовжує Олександр Щербина. «На 6 курей потрібно один кв. метр», - уточнює він.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus

Щотижнева
e-mail розсилка