Брюссельський ресторан пригощатиме гостей стравами з прострочених продуктів

Ресторан AUB-SVP, розташований неподалік від собору Сен-Мішель-е-Гюдюль у бельгійській столиці - Брюсселі, буде пригощати гостей стравами з продуктів, термін придатності яких збіг.

Незвичайне меню з'явиться у закладі громадського харчування 9 березня, пише Економіка сьогодні з посиланням на La Libre.

Столичні ресторатори гарантують, що гості, які наважаться покуштувати приготовані з прострочених продуктів страви, не отримають харчового отруєння.

Як зазначають власники ресторану AUB-SVP, «прострочене меню» стане своєрідним закликом до торгових мереж не викидати нереалізовані продовольчі товари, термін придатності яких добігає кінця, а здавати їх у благодійні організації, які займаються роздачею їжі нужденним.

«Наші прострочені продукти придатні до вживання і не становлять загрози життю та здоров’ю людей», - заперняють ресторатори.
Згідно з даними, кожен рік бельгійські магазини викидають до 660 тонн продовольства, в той час як близько 200 тисяч жителів країни, яку ще називають «столицею Європи», не мають можливості регулярно харчуватися.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка