Аеропонна система забезпечує американський фаст-фуд овочами

Один з ресторанів Каліфорнійської мережі швидкого харчування Tender Greens (САШ) подає своїм відвідувачам незвичні салати та бургери. Вся справа в тому, що практично усі інгредієнти для своїх страв ресторан вирощує безпосередньо біля місця їх приготування: на спеціальних стовпах із системою аеропоніки зростає все необхідне – від гороху і суниці до баклажанів і солодкого перцю, повідомляє ресурс FacePla.net

Співзасновник закладу розповів, що його завжди приваблювала можливість вирощувати продукти на території ресторану. Однак, всі заклади Tender Greens розташовані в густонаселених міських районах. Тому власники бізнесу думали, що максимум їх можливостей – вирощувати кілька горщиків із зеленню та декоративними рослинами.

3.JPG

Коли ж засновники почали вивчати вертикальні сади, вони дізналися про стовпи із системою аеропоніки, які встановлює та обслуговує компанія під назвою Green City Farms. 

На таких стовпах роблять спеціальні отвори, які потім заповнюють саджанцями. Така система не потребує великої кількості енергії, а витрати води взагалі мінімальні. Власники ресторану говорять, що на одному стовпі можна вирощувати 44 рослини. Раз на тиждень ресторан збирає урожай зі стовпів і використовує його для приготування страв. 

4.jpg

Гідропоніка може заощадити до 90% води, яка використовуватиметься для вирощування продовольства, а для Каліфорнії, де посуха продовжує залишатися нагальною проблемою, це досить суттєва економія.

2.jpg

При високих обсягах замовлень, встановлена система може забезпечити лише малу частину обороту ресторану. Але  надалі  ресторан сподівається виробляти 60% від своїх замовлень за допомогою аеропонної або гідропонній систем. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus

Щотижнева
e-mail розсилка