На Полтавщині 16 підприємств виготовляють еко-продукти

У Полтавській області 16 підприємств мають сертифікати на вирощення та переробку органічної продукції.

Еко-аграріям виділили близько 10 тисяч гектарів чорноземів у Козельщинському, Семенівському, Миргородському та Шишацькому районах, передає Полтавщина

На Полтавщині вирощують здебільшого органічну пшеницю, овес, гречку, нут, зазначають фахівці.

«У 2017 на Диканщині буде закладена плантація екологічної малини та смородини - аграрне підприємство наразі отримало сертифікат про відповідність ґрунтів стандартам органічного вирощення, – пояснюють вони, - Ягоди, перший збір яких планують отримати наприкінці осені, експортуватимуть до Німеччини».

16 підприємств Полтавщини мають сертифікати на вирощення та переробку органічної продукції видані компанією "Органік Стандарт", яка працює не лише в Україні, а й у Європі.

Органічне землеробство оберігає полтавські чорноземи від забруднення синтетичними добривами, пестицидами, гербіцидами, іншими штучними речовинами та ГМО, розповідають фахівці.

«Заборонене будь-яке стимулювання росту та кількості продукції, - наголошують експерти. – Оскільки вирощення еко-продуктів - процес доволі кропіткий і затратний - ціна на органіку у два рази вища: 1 тонна звичайної пшениці коштує близько 4,5 тис. грн., а органічної - 9 тис. грн.».

Практично вся органічна продукція Полтавщини іде на експорт.

Шановні читачі! З’явилась можливість знайти спеціаліста для будівництва сонячної електростанції без посередників.
Оберіть свою область на карті
Більше 100 спеціалістів по монтажу сонячних електростанцій у всіх областях України

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Новини по темі:

comments powered by Disqus
Система Orphus
Щотижнева
e-mail розсилка